Oude Fabriekstraat 17

Te huur aangeboden; circa 264 m² bedrijfsruimte in De Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad is een levendig gebied waar je kunt werken, leren, recreëren en ontmoeten. De authenticiteit van de voormalige fabrieksgebouwen (Prodentfabriek) is behouden gebleven bij de herontwikkeling. Met het oog op de toekomst is er veel aandacht voor duurzaamheid. Er wordt onder andere grotendeels  gasloos verwarmd, er is een laadplein voor elektrische auto’s en op diverse daken zijn zonnepanelen geplaatst.

De bedrijfsruimte die we aanbieden is gelegen op de begane grond. Het pand heeft een mooie ligging, grote raampartijen en openslaande deuren. Door de zichtbaarheid van de industriële materialen zoals het glas, stalen balken en beton heeft de ruimte een robuust karakter.

De Nieuwe Stad huisvest inmiddels ruim 80 kleine en grote bedrijven en de bewoners van het gebied zijn afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening, onderwijs tot horeca en cultuur. De Nieuwe Stad is op loopafstand van het centraal station en het centrum van Amersfoort, maar is ook met de auto of fiets goed bereikbaar.

 

Voor deze prominente locatie hebben wij de wens dat de nieuwe huurder zorgt voor aanloop in het gebied. Dit kan bijvoorbeeld een sportschool, yogacentrum of gameroom zijn. Andere ideeën qua gebruik? Schroom niet en bel ons gerust!

 

Bestemming
Bedrijfsfunctie.

Huurprijs
€ 2.400,- per maand exclusief servicekosten en btw.

Servicekosten
De servicekosten bedragen € 220,- per maand, te vermeerderen met btw en de navolgende zaken en diensten worden verzorgd:
– De gezamenlijke vergaderruimte;
– Schoonmaak algemene ruimten;
– Onderhoud tuin / terrein en parkeerplaatsen;
– Klein dagelijks onderhoud algemene ruimten;
– Onderhoud daken en goten;
– Onderhoud intercominstallatie;
– Glasbewassing;
– Schoonmaak gevel (niet beglazing);
– Onderhoud en periodieke controle brandslanghaspels;
– Controle en periodieke controle brandmeldinstallatie (indien aanwezig);
– Vuilafvoer bedrijfs-/ papierafval;
– Glasverzekering;
– Gladheidbestrijding;
– Administratiekosten ad. 5% over de vergoeding van leveringen en diensten.

Energie
Huurder betaalt een voorschot voor de levering van warmte, water en elektra ter grootte van € 1.250,- per maand, te vermeerderen met btw. De verrekening is door middel van tussenmeters.

Huurtermijn
5 jaar + 5 jaar. Een andere huur-en/of verlengingsperiode is bespreekbaar.

Opzegtermijn
Wederzijds opzegtermijn van 12 kalendermaanden.

Opleveringsniveau
De ruimte zal in de huidige staat en éénmalig om niet worden opgeleverd. De ruimte is onder andere voorzien van: verlichting, toiletgroep, (systeem)wanden, vloerafwerking (deels), airco. Het onderhoud, herstel en vervanging komen voor rekening van de huurder.

Aanvaarding
Per direct beschikbaar, oplevering in overleg.

BTW
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Betaling
Per maand vooruit, vermeerderd met de BTW.

Huurgarantie
Waarborgsom ter grootte van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en de BTW.

Huurprijsaanpassing
De huurprijs inclusief servicekosten zal jaarlijks, per 1 januari, worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-huishoudens algemeen (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Locatie
De Nieuwe Stad is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, winkels, evenementen, horeca, onderwijs en een sterke gemeenschap. Samen met bewoners bouwen we aan een innovatieve microstad: authentiek en avontuurlijk, met mooie historie en veel toekomst.

In de komende jaren komt daar gedoseerd nieuwbouw bij voor wonen, waarbij ook werken, parkeren, horeca, winkels en aantrekkelijke buitenruimtes worden uitgebreid. Meer weten over de toekomstplannen voor De Nieuwe Stad? Kijk op denieuwestadgroeit.nl.