Oliemolenhof

De Oliemolenhof, het plein in het midden van De Nieuwe Stad, wordt door Schipper Bosch en de gemeente Amersfoort ontwikkeld tot centraal park. De huidige asfaltvlakte maakt plaats voor een multifunctioneel plein met bomen, planten en zitgelegenheid. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en evenementen. De Nieuwe Stad krijgt daarmee een verbindend groen ‘stadshart’ en Amersfoort een aantrekkelijk nieuw plein.

Parkeren
Op het plein wordt een vernieuwende parkeeroplossing gerealiseerd: alle parkeerplaatsen worden voorzien van een elektrische laadpaal. Dit onderstreept de duurzaamheidsambities van De Nieuwe Stad en geeft Amersfoort het eerste laadplein van deze omvang.

Op de Oliemolenhof kan tijdens de herinrichting niet meer geparkeerd worden. De parkeerbehoefte wordt opgevangen in de naastgelegen Eempleingarage, die voldoende vrije parkeerplaatsen heeft. Op termijn wordt een parkeerhuis gerealiseerd op de locatie tussen Picnic en de Hogeschool Utrecht.

Planning
Op 1 mei start VIC Landscapes met de aanleg van het park. De verwachting is dat het park eind van de zomer 2017 klaar is.