Circulaire economie Amersfoort

Door onder andere de klimaatverandering is het de hoogste tijd om werk te maken van de circulaire economie in de regio Amersfoort. Het levert nieuwe verdienmodellen en samenwerkingen en zorgt voor minder afhankelijkheid van primaire grondstoffen. VNO NCW, de gemeente Amersfoort en Bouwend Nederland slaan de handen ineen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen in de regio Amersfoort en organiseren voor ondernemers uit (de omgeving van) Amersfoort een zomerse inhoudelijke borrel over circulariteit.

Op 6 juli a.s. wordt er een evenement georganiseerd rondom circulaire economie, in Fluor. Dit geeft ondernemers de kans om relevante businesspartners  te ontmoeten en om de impact van circulaire kansen te vergroten. Het is de plek om circulaire mogelijkheden in en om Amersfoort te identificeren en uit de lokale praktijk te horen hoe een startend bedrijf deze nieuwe manier van denken als product centraal zet. De bijeenkomst is interessant en toegankelijk voor alle ondernemers uit de regio Amersfoort die interesse hebben in het thema circulaire economie.

Tijdens het evenement wordt er verteld over circulaire bouwen en slopen en het belang hiervan vanuit de gemeente. Daarnaast wordt het openstaande Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling voor innovatieve circulaire initiatieven benadrukt.

Het programma
Vanaf 15.30 uur is er een vrije inloop. Om 16.00 uur heet wethouder Willem-Jan Stegeman iedereen welkom. Daarna neemt Erick Wuestman het woord over om te praten over het implementeren van de circulaire economie in jouw bedrijf. Erick is zelf oprichter van de Stichting Circulaire Economie en professioneel spreker, trainer en bovenal een bouwer. Hij vertelt ook welke business modellen specifiek in de regio kunnen omgevormd kunnen worden naar circulaire businessmodellen. Vanaf 16.30 uur starten er verschillende pitches over de volgende onderwerpen:
• Gemeentelijke ambitie circulariteit en inkoop
• Matchen vraag en aanbod voor circulaire ketenwerking
• Circulariteit in de lokale praktijk

Het evenement wordt afgesloten met een informatiemarkt inclusief borrel. Hierbij wordt er een mogelijkheid gecreëerd om meer informatie te krijgen over de drie onderwerpen uit de pitches.

Interesse om te komen? Meld je dan nu aan door te mailen naar vermeulen@vno-ncwmidden.nl. Vermeld hierbij je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres.